top of page

2017 Yılında Ne Yaptım?

Amerikada Dil Okulu

2017

Üniversiteye geçeceğim yaz, okula başlamadan önce dilimi geliştirmem gerektiğini düşünüyordum. Çünkü bir çok hedefim vardı, sene içerisinde ingilizce ile uğraşırken hedeflerimden geri kalabilirdim. Bende 2017 yazını Amerika'da geçirmeye karar verdim. Orlando ve Miami'de bir dil okuluna yerleşerek yazı burada geçirdim. Bu, gelecekte yaşayacağım ve iş yapacağım Amerikan kültürü ile ilk tanışmam oldu.

Kulüplerle Tanışma

2017

Kulüplerin kendilerini tanıttığı oryantasyon günlerinde, açgözlülüğün doruklarına vurarak 16 farklı kulübe kayıt olmuştum. Girişimcilik kulübünden işletme kulübüne, dans kulübünden tiyatro kulübüne kadar birçok farklı alanda katıldığım kulüplerin tamamına 1. dönemin son ayına kadar devam ettim. Son aya geldiğimde, artık bir seçim yapmam gerektiğine karar vererek ihtiyacım olmayan kulüpleri bırakıp kazanabileceğim bütün tecrübeyi kazanmak için 6 büyük kariyer kulübünde aktif olarak devam etmeye karar verdim. 2017''nin sonuna kadar 6 kulübün tamamının tüm etkinliklerinde gönüllü olarak çalıştım. Bu kulüpler, girişimcilik, işletme, pazarlama, ekonomi, IEEE, IES kulüpleriydi.  Senenin sonuna kadar bu külüplerin tamamında çalışarak tecrübe edindikten sonra, 2018 yılına geçerken pazarlama ve girişimcilik kulübünde yönetim kurulu üyesi olarak devam etmeye karar verdim.

R&DI Club

2017

Evet bir çok kulüpte çalışmaya başlamıştım. Fakat Fen Lisesinde ve Bilgi Kolejinde kurduğum Ar-Ge takımı kültürünü Koç Üniversitesine kulüp olarak taşımam gerektiğini düşünüyordum. Bir kulüp kurmak için gerekli olan her şeyi öğrenmek için gerekli tüm kaynaklara başvurdum. Okuldaki tüm kulüp başkanları ile görüşüp işleyişi öğrendim. Bir yönetim kurulu toplayarak kulüp tüzüğünü hazırladık ve 1 aylık başvuru sürecine girdik. 1 aylık karşılıklı görüşmeler sonucunda okul dekanlığı, faaliyetlerimizin okulda çalışmalarını sürdüren girişimcilik kulübü ile benzer olacağına karar verdiği için kulübümüzün açılmasını onaylamadı. R&DI Club, gerçekleştirilemeyen bir hayal olarak kaldı. Fakat o gün, kendim açamıyorsam girişimcilik kulübünün başkanlığına geçerek istediklerimi orada yapabileceğime karar vermiştim.

Start-Up Academy

2017

Girişimcilik kulübünde başkan olmayı hedeflediğim için, öncelikle yönetim kuruluna girmem gerektiğini biliyordum. Bunu ilk sene elde edebilmek için daha önce kulübe yeni giren birinin yapmadığı bir şey yapmalıydım. Start-Up Academy etkinliği, önceki senelerde girişimcilik kulübünün yönetim kurulu tarafından düzenlenen,  fakat düzenleyecek birisi o sene çıkmadığı için 2017 yılında yapılamayacak bir etkinlikti. Kulübün yönetim kurulunu, ortağım Emre ile birlikte düzenleyebileceğimize ikna ettik. Bu bizim ilk seneden yönetim kuruluna girme biletimizdi. 40 Lise öğrencisinin 3 gün boyunca girişimcilik eğitimleri aldığı, workshop ve atölyelere katıldığı ve takım kurarak bir girişim geliştirdiği Start-Up Academy'i KWORKS'te düzenledik. Bu üniversitedeki koordinatörü olduğumuz ilk etkinlik organizasyonumuzdu.

Sticker For Me

2017

Sticker For Me, kullanıcıların istedikleri gibi kontrol edip düzenleyebileceği özel dinamik QR kodlar içeren stickerlar üretmeyi amaçlayan bir girişimdi. Sticker For Me'yi anlatmak yerine, hazırladığımız reklam filmini izlemenizi önereceğim. Buraya tıklayarak hazırladığımız reklam filmini izleyebilirsiniz.  Aynı zamanda projenin mobil uygulama tanıtım sunumuna buradan, web sitesi tanıtım sunumuna buradan, proje raporuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Freelance Çalışmak

2017

Yeni girişimlere atılmaya çalışırken, bunlar için bir yerden para bulmam gerektiğini biliyordum. Web sitesi yapmak  ve grafik tasarlamak üzerine kendimi oldukça geliştirmiştim. Kendi girişimlerim için edindiğim bu yeteneğimi, ücretli olarak başka müşterilere sunmaya karar vermiştim. o günden itibaren firmalara internet sitesi yapmaya başlamıştım. Toplamda 40+ firmaya fiyatları 500₺ ile 500€  arasında değişen tutarlarda internet sitesi tasarladım.

Lazımolur.com

2017

Lazımolur.com, katıldığımız leap adındaki bir hackathon süresince geliştirdiğimiz bir girişimdi. Hackhaton'a bir gün kala, tahtaya yazdığımız 16 girişim fikri arasından seçtiğimiz Lazımolur.com leap süresince 48 saat uyumadan çalışarak bir operasyon start-upı ile ilgili her şeyi öğrenmemiz ile başladı. Lazımolur.com, her ay sürekli olarak ihtiyacın olan tüm malzemeleri sana bir kutu içerisinde ay başında düzenli olarak gönderen subscription-base bir start-uptı. 

Sürprizz

2017

2017 yılındaki girişimlerimden birisi olan Sürprizz,  sevdiğin birisine bir sürpriz organize etmene yardımcı olan, belirli ücretler karşılığında ise senin için organize eden bir web sitesiydi.  Belirli bir süre boyunca uğraşmamıza rağmen müşteri bulamamamız ve Walleat ile eş zamanlı olarak yürütmenin zorlaşmasından dolayı bir süre sonra web sitesini kapatmak zorunda kaldık.

Walleat

2017

Walleat, ciddi sayıda müşterisi olan ilk girişimimizdi. Bir mobil uygulama ve web sitesi girişimi olan Walleat, restoranlar için customer-loyalty uygulamasıydı. Anlaşmalı olduğumuz restoranlardan birisini ziyaret eden kullanıcılar, yedikleri yemeklerin fişlerinin fotoğrafını çekerek mobil uygulamaya yüklüyordu. Ve aynı restoranda belirli seviyelere ulaşan kullanıcılar, o restoranlardan ödüller kazanıyordu. 30 kişilik gönüllü stajyerlerden oluşan bir ekip kurarak çalışmaya başladığımız uygulamada, kısa sürede 20+ restoranla anlaşırken, 1000+ müşteri elde ettik. Bu müşteriler anlaştığımız restoranlarda toplamda 100.000₺ üzerinde harcama yapmıştı. Enuygun.com Walleat'a sponsor olmuştu. Uygulamada yer vermek için 5000₺ almayı başarmıştık. İşler büyümeye başladıktan sonra, bir yatırımcı ve daha iyi bir mobil uygulama için yazılımcı ortak aldık. Walleat'ın mobil uygulamasına ait ekran resimlerini görmek için buraya tıklayınız.

bottom of page